Informatie Atlas

“Education is the kindling of a flame, not the filling of a vessel.”

Socrates

Wat is Atlas en voor wie is het bedoeld?

Atlas is een extra project voor leerlingen uit de onderbouw die meer uitdaging nodig hebben en die zich vervelen tijdens de lessen. Ze werken naast hun reguliere lessen aan een zelfverzonnen project. Dat doen ze tijdens de lessen. Minimaal 2 keer en maximaal 4 keer per week mogen zij een les missen om aan het project te werken.

In dit project ruil je lessen in die je kunt missen om een zelfgekozen onderzoek, ontwerp of ander product te maken. Je bent vrij in je keuze, maar elk jaar is er wel een thema waar je eindproduct iets mee te maken heeft. Zo werk je van januari tot en met mei met alle andere Atlantiden aan een gezamenlijke eindvoorstelling waar je je eigen rol hebt. Alle ouders en belangstellenden zijn dan uitgenodigd en lopen rond over een soort markt. Het thema wisselt jaarlijks. Wanneer je meerdere jaren meedoet, is er telkens een andere uitdaging. Om in de stemming te komen voor de nieuwe presentatie ga je met de hele groep een dag op excursie.

Leuk en leerzaam

Bij het Atlas project leer je hoe je een wat groter project aanpakt door samen te werken. Je krijgt daarvoor een docent toegewezen die je verder helpt met wat tips. Ook krijg je meer presentatievaardigheden want je wordt getraind om het eens anders te doen dan met een PowerPoint.

Meedoen?

We zijn nu al een tijdje bezig met het project, dus je zult een jaartje moeten wachten totdat je mee kan doen. Hier wat al vast wat informatie, voor als je je volgend jaar wil aanmelden.

 

  • Zit je in de eersteklas dan word je door je mentor uitgenodigd om aan het project deel te nemen. Met deze uitnodiging ben je van harte welkom.

  • Zit je al in de tweede of derde klas en heb je interesse om mee te doen, dan stuur je in november een korte sollicitatiebrief aan de coördinator van het project Atlas (mevr. Baas). Geef daarin duidelijk aan waarom je mee wilt doen en waarom je denkt dat je een geschikte deelnemer bent. Een team van docenten bepaalt vervolgens of je kunt deelnemen. Zijn de docenten overtuigd van je capaciteiten en je inzet dan is er in het project een plek voor jou.

Thema 2018

Het thema van het Atlasproject in het jaar 2018 is... Forum Romanum!